Άχρηστα πλέον τα κλεμμένα κινητά!

Σημαντική προστασία των καταναλωτών!

 

Τέλος στα κλεμμένα κινητά βάζει από σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, καθώς όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες να απενεργοποιούν τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες και μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity- Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων). Έτσι λοιπόν, ένα κλεμμένο κινητό θα είναι πλέον άχρηστο και δεν θα μπορεί να μεταπωληθεί στην εγχώρια «μαύρη» αγορά, μιας και δεν θα ενεργοποιείται με άλλη κάρτα SIM της ίδιας ή άλλης εταιρείας.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνωστοποίηση του κωδικού ΙΜΕΙ της κλεμμένης συσκευής από τον συνδρομητή στον πάροχό του. Ο κωδικός ΙΜΕΙ περιλαμβάνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το μοντέλο της συσκευής και αποτελεί την μοναδική «ταυτότητα» κάθε συσκευής.

Κάθε κάτοχος κινητού μπορεί να εντοπίσει τον κωδικό ΙΜΕΙ με του εξής τρόπους:

1) πατώντας συνδυαστικά τα πλήκτρα *#06#
2) στο κουτί συσκευασίας της συσκευής
3) μέσα από τις επιλογές στις Ρυθμίσεις της συσκευής

Για την απενεργοποίηση της συσκευής οι συνδρομητές θα πρέπει να δηλώσουν την κλοπή αρχικά στην Αστυνομία και στη συνέχεια να υποβάλουν στον πάροχό τους γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, μαζί με το αποδεικτικό της δήλωσης κλοπής. Κάθε εταιρεία που απενεργοποιεί τις κλεμμένες συσκευές των συνδρομητών της στο δίκτυό της, αναλαμβάνει ταυτόχρονα την ευθύνη να ενημερώνει σχετικά και τις υπόλοιπες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες οφείλουν να προχωρήσουν ομοίως στην απενεργοποίηση των κλεμμένων συσκευών στα δίκτυά τους. Σημειώνεται ότι ένα αίτημα απενεργοποίησης απορρίπτεται εάν ο δηλωμένος κωδικός ΙΜΕΙ δεν είναι έγκυρος σύμφωνα με τις σχετικές διεθνείς προδιαγραφές ή δεν έχει αποδοθεί από τον κατασκευαστή στη συσκευή, ώστε να προσδιορίζει κατά μοναδικό τρόπο τη συσκευή.
Με αυτό τον τρόπο η ΕΕΤΤ στοχεύει στην ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή έναντι του φαινομένου της κλοπής συσκευών κινητών τηλεφώνων, καθώς και σε περιπτώσεις που απειλήθηκαν ζωές για ένα κινητό τηλέφωνο.

Χρειάζεστε κάποια συμβουλή;
Τηλέφωνο επικοινωνίας:

+30 211 800 1235

  • Προσφορές Μάιος 2013
  • Προσφορές Μάιος 2013


Επικοινωνία

Δεν είστε σίγουρος τι ακριβώς χρειάζεστε;

Κανένα πρόβλημα! Εμείς είμαστε εδώ!

Καλέστε μας στο +30 211 800 1235 ή

Επικοινωνήστε μαζί μας