Νέος ιός μέσω προσωπικών μηνυμάτων στο Facebook

Άλλος ένας ιός αλλά με πολύ γρήγορη εξάπλωση!

 

Όπως θα έχετε δεί τις τελευταίες ημέρες, ένας νέος ιός έχει κάνει την εμφάνισή του και μάλιστα διαδίδεται άλλη μια φορά μέσω του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου, του Facebook.
Ο ιός έρχεται σε συμπιεσμένο συννημένο (attachment) αρχείο με κατάληξη .rar και με ένα σύντομο κείμενο σχετικά με το περιεχόμενο του αρχείου, μερικές φορές και σε δεύτερο συννημένο με διαφορετικό όνομα αρχείου.

Επειδή όμως το κείμενο είναι συνήθως... πικάντικου περιεχομένου, οι περισσότεροι δεν σκέφτονται 2-3 βασικές λεπτομέρειες: το άτομο που σας έστειλε τα αρχεία έχετε να μιλήσετε μήνες, το κείμενο να είναι σε διαφορετική γλώσσα από την μητρική του ή ακόμα και να μην έχετε μιλήσει ποτέ μαζί του μέσω Facebook.

Τί θα πρέπει να κάνετε για να προστατευθείτε;
1) Αρχικά θα πρέπει να μην ανοίξετε το αρχείο. Ακόμα και αν διαβάσατε το μήνυμα ή κατεβάσατε τα αρχεία, δεν έχετε "μολυνθεί" ακόμα μιας και δεν έχετε "τρέξει" τα scripts που υπάρχουν στα συμπιεσμένα αρχεία.
2) Διαγράψτε τα αρχεία που κατεβάσατε ώστε να μην τα ανοίξετε καταλάθος μελλοντικά.
3) Τρέξτε ένα προληπτικό έλεγχο με το antivirus (το καλύτερο θα ήταν να έχετε Internet Security και όχι απλά antivirus). Το antivirus θα πρέπει να είναι ενημερωμένο με τις τελευταίες ενημερώσεις του ώστε να μην "αφήσει" τον ιό να "τρέξει".

Στην περίπτωση που έχετε "τρέξει" τα αρχεία, θα πρέπει να κάνετε τον έλεγχο με το antivirus, να βεβαιωθείτε πως δεν έχετε "μολυνθεί" ή να διαγράψετε τον ιό και μετά να αλλάξετε τον κωδικό στο Facebook ώστε να μην ξανασταλούν τα μηνύματα με τον ιό.

Χρειάζεστε κάποια συμβουλή;
Τηλέφωνο επικοινωνίας:

+30 211 800 1235

  • Προσφορές Μάιος 2013
  • Προσφορές Μάιος 2013


Επικοινωνία

Δεν είστε σίγουρος τι ακριβώς χρειάζεστε;

Κανένα πρόβλημα! Εμείς είμαστε εδώ!

Καλέστε μας στο +30 211 800 1235 ή

Επικοινωνήστε μαζί μας