Το Facebook εξαγόρασε το WhatsApp για 16 δις δολάρια!

Με απόλυτη μυστικότητα έκλεισε (πιθανότατα) η συμφωνία της χρονιάς!

 

Με μια ενημέρωση στις 20/02/2014 και ώρα 00:16 (ώρα Ελλάδος) ο Mark Zuckerberg ενημέρωσε πως το Facebook εξαγόρασε την δημοφιλέστατη εφαρμογή αποστολης μηνυμάτων WhatsApp, η οποία έχει τεράστια απήχηση στους χρήστες smartphones και tablets.

Το συνολικό κόστος που θα δαπανηθεί από το Facebook είναι 16 δις δολάρια, εκ των οποίων τα 12 δις θα αφορούν μετοχές ίσης αξίας και τα υπόλοιπα 4 δις δολαρία θα είναι σε (ζεστά) μετρητά! Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως μέσα στην συμφωνία υπάρχει και ένα ποσό της τάξης των 3 δις δολαρίων σε μετοχές οι οποίες θα δοθούν στους ιδρυτές και εργαζόμενους του WhatApp μετά απο 4 χρόνια.

Το WhatsApp, αποτελούμενο από τους Jan Koum και Brian Acton με τον δεύτερο να έχει απορριφθεί από το Facebook και το Twitter το 2009, κατάφερε από το 2009 που δημιουργήθηκε ως και σήμερα να χρησιμοποιείται από 450 εκατομμύρια χρήστες ανά μήνα, με το 70% από αυτούς να το χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση και να εγγράφονται καθημερινά περίπου 1 εκατομμύριο νέοι χρήστες, δηλαδή όσα sms αποστέλλονται παγκοσμίως! Και όλα αυτά χωρίς διαφημήσεις! Από στόμα σε στόμα και λόγω της αμεσότητας σε οτιδήποτε χρειάζεται ο χρήστης: sms, φωτογραφίες, videos και ιδιωτικότητα!

Πέρα από το γεγονός πως το WhatsApp θα παραμείνει ανεξάρτητη εφαρμογή και δεν θα ενσωματωθεί με κάποιο τρόπο στο Facebook, όπως δεν ενσωματώθηκε και το Instagram, μία ακόμα δεσμεύση ήταν πως θα παραμείνει "καθαρό" και δεν θα περιέχει διαφημίσεις.

Παρόλα αυτά μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς, η μετοχή του Facebook έπεσε αρχικά κατά -5% για να ανέβει στο -2,64%.

Το WhatsApp απασχολεί 50 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 32 είναι μηχανικοί και καθόλου προσωπικό σε Marketing ή PR! Και αν μερικοί αναρωτιέστε αν αυτή η εξαγορά του Facebook άξιζε, ήταν λογική και αν η επένδυση θα "επιστρέψει" στην εταιρία, η απάντηση έχει δύο σκέλη. Πρώτον είναι η διείσδυση που έχει το WhatsApp εκτός Αμερικής όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα και δεύτερον δεν είναι θέμα αν θα πάρει πίσω την επένδυση αλλά η επιβίωση στην μεταστροφή της παγκόσμιας αγοράς πρός το mobile market.

 

Χρειάζεστε κάποια συμβουλή;
Τηλέφωνο επικοινωνίας:

+30 211 800 1235

  • Προσφορές Μάιος 2013
  • Προσφορές Μάιος 2013


Επικοινωνία

Δεν είστε σίγουρος τι ακριβώς χρειάζεστε;

Κανένα πρόβλημα! Εμείς είμαστε εδώ!

Καλέστε μας στο +30 211 800 1235 ή

Επικοινωνήστε μαζί μας