Αντέχει η γραμμή σου το VDSL;

Έλεγξέ το τώρα!

VDSL vs ADSL  

Το VDSL (Very High Speed Digital Subscriber Line) είναι η επόμενη γενιά των τεχνολογιών της μορφής xDSL.

Λόγω των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων σε ρυθμούς μετάδοσης, η ITU-Τ θεσμοθέτησε τον Μάιο του 2006 την τεχνολογία VDSL2 (Very High bit rate Digital Subscriber Line Generation 2) υπό το πρότυπο G.993.2. Αυτό το πρότυπο θα χρησιμοποιήσουν και στην Ελλάδα όλοι οι πάροχοι Internet για την παροχή υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο Internet.

Η κύρια διαφορά με την ADSL είναι πως δεν υπάρχει προκαθορισμένο όριο σε upload / download, όπως στην ADSL και έτσι η VDSL υποστηρίζει High Definition Video και TV. Θεωρητικά μάλιστα η παροχή VDSL2 θα (πρέπει να) παρέχει ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες.

Παρόλα αυτά το ADSL2+ είναι πιο σταθερό και συγκεκριμένα σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 2 χιλιομέτρων από το Αστικό Κέντρο (DSLAM), οι ταχύτητες είναι ακριβώς ίδιες, όπως βλέπετε και στο παραπάνω σχεδιάγραμμα!

Οπότε πρίν τρέξετε να ζητήσετε την υπηρεσία, δείτε αν καλύπτεστε από την απόσταση στο διπλανό σχεδιάγραμμα και βάση της αποστάσεως σας από το Αστικό Κέντρο.

Με το παρακάτω link μπορείτε να ελέγξετε αν υπάρχει η δυνατότητα.

Σε περίπτωση που υπάρχει η υποδομή από το συγκεκριμένο δίκτυο αλλά θέλετε να παραμείνετε στον ίδιο πάροχο, καλό θα ήταν να επικοινωνήσε με τον υφιστάμενο πάροχο και να διευκρινήσετε αν και πότε θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία στην περιοχή σας.

Από αριστερά επιλέγετε "Διαθεσιμότητα δικτύου VDSL" και είτε συμπληρώνετε το τηλέφωνό σας σε περίπτωση που είστε συνδρομητής στον συγκεκριμένο πάροχο είτε βάση της διεύθυνσής σας.

Και καλό download!

http://www.wind.com.gr/gr/gia-ton-idioti/statheri-internet/wind-vdsl/

 

Χρειάζεστε κάποια συμβουλή;
Τηλέφωνο επικοινωνίας:

+30 211 800 1235

  • Προσφορές Μάιος 2013
  • Προσφορές Μάιος 2013


Επικοινωνία

Δεν είστε σίγουρος τι ακριβώς χρειάζεστε;

Κανένα πρόβλημα! Εμείς είμαστε εδώ!

Καλέστε μας στο +30 211 800 1235 ή

Επικοινωνήστε μαζί μας