Το πρώτο trojan σε εφαρμογή του App Store είναι γεγονός.

Το Kaspersy Lab εντόπισε την πρώτη εφαρμογή στο App Store που περιέχει trojan!

 

 

Η εφαρμογή ονομάζεται ‘Find and Call’ και σκοπός της είναι, κατά τα λεγόμενα του developer, να δώσει ένα τρόπο οργάνωσης των επαφών του χρήστη, ενώ στην πραγματικότητα υποκλέπτει τον τηλεφωνικό του κατάλογο και στέλνει spam μηνύματα και emails σε όλες τις επαφές για να κατεβάσουν την εφαρμογή.

O developer του ‘Find and Call’  ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για κάποιο bug. Πάντως η Apple φρόντισε να απομακρύνει την εφαρμογή άμεσα από το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Όλες οι εφαρμογές, πριν να γίνουν διαθέσιμες για κατέβασμα από το App Store ή το Google Play, περνούν από έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν περιέχουν κακόβουλο λογισμικό και πως το application ταιριάζει με αυτά που περιγράφονται στην περιγραφή τους. Αυτός είναι και ο λόγος που οι χρήστες κατεβάζουν τις εφαρμογές χωρίς σκέψη, καθώς πιστεύουν πως είναι απολύτως ασφαλείς.

Θα σας προτείναμε να είστε πολύ επιφυλακτικοί με τις εφαρμογές που εγκαταστείτε στο κινητό σας, καθώς πλέον η τεχνολογία είναι αρκετά μπροστά και μπορεί να βρεθείτε μπλεγμένοι εν αγνοία σας.
Καλό θα ήταν να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα ικανό να σας προστατεύσει από διάφορα τέτοια προβλήματα.
Είμαστε στη διάθεσή σας σε περίπτωση που χρειαστείτε την συμβουλή μας.

Χρειάζεστε κάποια συμβουλή;
Τηλέφωνο επικοινωνίας:

+30 211 800 1235

  • Προσφορές Μάιος 2013
  • Προσφορές Μάιος 2013


Επικοινωνία

Δεν είστε σίγουρος τι ακριβώς χρειάζεστε;

Κανένα πρόβλημα! Εμείς είμαστε εδώ!

Καλέστε μας στο +30 211 800 1235 ή

Επικοινωνήστε μαζί μας